Masaža beba i male djeceAromaterapija. Masaža beba i male djece.
Kontakt RSS
Lifestyle
U svijetu gdje tempo života postaje sve brži, sve više stresa i napetosti koje donosi svakidašnjica, predstavlja opasnost i prijetnju razvoju pojedinca i društva. Posljedica nepravilnog načina prehrane je povećanje broja oboljelih od tumora, kao i veća učestalost drugih kroničnih bolesti.

Masaža beba i male djece

Datum zadnje izmjene: 15. veljače 2013.
Aromaterapija eteričnim uljima | Recepture s eteričnim uljima | Nosiva masna ulja | Eterična ulja za ljepotu | Masaža beba i male djeceRano djetinjstvo vrlo je važan stupanj ljudskog razvoja. Ono što se događa u ovom stadiju života sigurno će imati utjecaja na kasniji život. Ceremonija ili ritual njege kože omogućava jačanje veze između roditelja i djece. Intenzivan kontakt kože potiče razvijanje povjerenja i ljubavi.

"Iskustvo mnogih govori da je nježan dodir u najranijem djetinjstvu vrlo važan temelj za izgradnju samopouzdanja i vjere u sama sebe te jačanju sposobnosti da se dobro osjećamo sami sa sobom i sigurno i opušteno kročimo svijetom." - Bruno Walter. Nužnost iskazivanja ljubavi fizičkim dodirom nije prisutna isključivo dok smo bebe, jednako je važna i u djetinjstvu.

Da biste mogli masirati, ne morate završiti tečaj masaže. Već i jednostavno i blago milovanje ima duboko djelovanje: važan je osjećaj i svjesnost da je nježan dodir za dijete temelj ljubavi. Uljna masaža je značajan dio brige o zdravlju. Jača otpornost organizma, poboljšava stanje kože i mišića i općenito pozitivno utječe na razvoj djeteta. Esencijalna ulja u malim dozama podupiru višeslojno i dubinsko djelovanje masaže.

Pored osjetila sluha, dječije osjetilo mirisa je njihova najjača osjetilna percepcija. eterična ulja zbog toga imaju puno jači učinak na djecu, nego na odrasle. Zbog toga se ona moraju upotrebljavati samo za određenu namjenu, i samo u malim dozama. U skladu s dječijom prirodom, mirisi moraju biti lagani, otvoreni, topli, osvježavajući i voćni i moraju pridonijeti stvaranju osjećaja topline i sigurnosti.

Baby Care aroma uljna kupka (Primavera Life) sadrži visoko kvalitetno bademovo, maslinovo i nevenovo ulje koja štite kožu beba od isušivanja. Ekstrakti nevena i melise umanjuju nadraženost i umiruju kožu. Nježan miris lavande, ruže, crvene mandarine i ružinog drveta daju umirujuće i opuštajuće djelovanje kupki. Upotrijebljeni emulgatori, koji se inače koriste u hrani, ne iritiraju kožu.

Primjena: dodajte 2 - 4 čajne žličice uljne kupke u kadicu. Temperatura vode mora biti 36 - 37°C, a temperatura sobe bi trebala biti 23 - 24°C. Do dva mjeseca starosti bebe preporučuje se kupka u trajanju 5 minuta, a kod starijih beba i djece vrijeme kupanja se može produžiti.

U prvih nekoliko tjedana života preporučuje se upotreba neutralnih Baby Care proizvoda za novorođenčad. Nakon kratkog vremena, ruža, mandarina i lavanda, ružino drvo, vanilija i saće također se mogu upotrijebiti. Kao masažna ulja preporučuju se: bademovo, maslinovo i jojobino ulje i uljni ekstrakt nevenovih cvjetova (nevenovo ulje). Sjeme anisa, komorač i ruža su za stimulaciju probave. Za kasniju upotrebu preporučuju se kim, korijander i sjeme mrkve.

Za djecu koja ne mogu zaspati preporučuje se upotreba lavande ekstra i naranče. Kod nemira preporučuje se mješavina lavande ekstra, zelene mandaraine, ruže i vanilije. Eterična ulja za malu djecu i djecu stariju od 7 godina: mandarina, naranča, crvena naranča, grejp, ekstrakt pčelinjeg saća, vanilija, benzoin, lavanda, neroli, ruža, ruža drvo, sandal, Ho-listovi i linaloa.

Doziranje

Za aroma lampu:

1 - 2 kapi eteričnog ulja ili mješavine eteričnih ulja dovoljno je za malu i veću djecu.

Za mirisnu kupku:

za mirisnu kupku dodajte 3 - 5 kapi eteričnog ulja na 4 čajne žličice uljne kupke. Za bebe upotrijebite samo 1 kap eteričnog ulja.

Za masažu i njegu tijela:

Najviše tri različita eterična ulja možete upotrijebiti za pripremu ulja za masažu tijela. Najprije pomiješajte eterična ulja. Dodajte jednu kap ove mješavine na 10 ml baznog ulja. Ako imate dovoljna iskustva s eteričnim uljima možete promijeniti ove doze.

Vrijedi pravilo:

"Što je dijete mlađe, upotrebljava se manja količina eteričnog ulja".

Praktična alternativa upotrebi aroma lampice je električni raspršivač. Nije ga potrebno čuvati van dohvata djece jer su električni dijelovi zaštićeni gumenom izolacijom. Mogu se uptorebljavati sa ili bez vode.Petra Kump, aromaterapeut, Delfin doo , tel. 01/ 2333 278
Rakovčeva 3 * 10 000 Zagreb