Amalgamski sindromAmalgamski sindrom u smislu kroničnog otrovanja amalgamom (Daunderer i sur.) obuhvaća pojačanu osjetljivost prema infekcijama, alergije, bolove u trbuhu, vrtoglavicu, smetnje vida, sluha, tremor, bolove u mišićima, nevoljnost, preosjetljivost.
Kontakt RSS
Lifestyle
U svijetu gdje tempo života postaje sve brži, sve više stresa i napetosti koje donosi svakidašnjica, predstavlja opasnost i prijetnju razvoju pojedinca i društva. Posljedica nepravilnog načina prehrane je povećanje broja oboljelih od tumora, kao i veća učestalost drugih kroničnih bolesti.

Amalgamski sindrom

Datum zadnje izmjene: 14. veljače 2013.
Ekološke katastrofe i sindromi | Sindrom bolesne zgrade | Amalgamski sindrom | YUSHO sindrom | Itai Itai sindrom | Formaldehidski sindrom | Minamata sindrom | Ozonski sindrom | Sindrom drvnog zaštitnog sredstva

Amalgam ..

je legura koja se sastoji od elementarne žive, srebra, bakra i cinka u različitim omjerima, a još uvijek se standardno primjenjuje u stomatološkoj zaštiti .

Rasprave oko štetnosti amalgama na ljudsko zdravlje još uvijek traju, a istraživanja osobito iz Heidelberga (Gerhard i sur.) potvrđuju štetno djelovanje amalgama na nastanak niza bolesti u žena i osobito na sterilitet.

Uporaba amalgama je zabranjena još 1985. godine u tadašnjem Sovjetskom savezu i Japanu, a 1991. godine u Švedskoj. U mnogim zemljama se vodi pravi rat protiv amalgamskih plombi.

Amalgamski sindrom ..

u smislu kroničnog otrovanja amalgamom (Daunderer i sur.) obuhvaća pojačanu osjetljivost prema infekcijama, alergije, bolove u trbuhu, vrtoglavicu, smetnje vida, sluha, tremor, bolove u mišićima, nevoljnost, preosjetljivost.

Osobito visoke koncentracije žive nalaze se (i do 100x veće od uobičajenih) u stomatologa kao i stomatoloških sestara.

Amalgam izaziva u žena značajne smetnje u funkciji sustava hipotalamus-hipofiza, pri čemu mogu nastati različite smetnje ciklusa (insuficijencija corpusa luteuma) kao i anovulacija, a stupanj zdravstvenog odstupanja korelira s brojem amalgamskih plombi.

Dimaval test služi istodobno za dijagnosticiranje kao i terapiju (dimaval - kelatna tvar koja veže i mobilizira živu iz njezinih depoa) toksičnih oštećenja živom.dr. Vesna Harni
Literatura