Datum zadnje izmjene: 20. 01. 2020.


Samo nekoliko mjeseci nakon što je 'Samsung Electronics Co.Ltd. predstavio svoj najnoviji 5D ultrazvučni asistem UGEO WS80A na sajmu medicinske opreme 'MEDICA' u Düsseldorfu, ultrazvučni aparat sa 'stvarnom fetalnom slikom' i snažnom obradom slike ('postprocesing') koji omogućuje niz automatizama u opstetričkoj dijagnostici, najnoviji ultrazvučni aparat postao je dostupan i u Hrvatskoj.

Dr Vesna Harni certificirani je Samsungov 3D|4D ultrazvučni trener, zbog čega je Poliklinika Harni prva u jugoistočnoj Europi dobila priliku raditi na ovom moćnom ultrazvučnom aparatu s HD Live prikazom.

Pored ultrazvučnih slika koje su po svojoj realnosti više nalik fetoskopskim nego ultrazvučnim slikama, ultrazvučni pregled je moguće pratiti na 3D ekranu s 3D naočalama.

Pored toga UGEO WS80 je prvi 'premium' ultrazvuk u opstetriciji i ginekologiji koji unosi i inovacije u WiFi prijenosu ultrazvučnih slika na mobitel pacijenta. Prijenos i pohranu slika na mobilnom uređaju omogućuje aplikacija "Hello Mom" koja spada u aplikacije za Android pametne telefone i besplatno se može instalirati preko Google Store stranice.

Na ovaj način ultrazvučne slike mogu se gotovo istovremeno dijeliti s prijateljima i članovima obitelji, te pratiti rast i razvitak bebe.

"Samsung je ponosan na svoje zadnje inovacije u medicinskoj dijagnostici", rekao je Soo-in Cho, predsjednik 'Health & Medical Equipment Business' u okviru tvrtke Samsung Electronics tijekom sajma u Düsseldorfu. "Samsung će uložiti svoj najveći napor kako bi donio učinkovita medicinska rješenja širom medicinske struke, na dobrobit pacijenata i liječnika." 

  Novosti - Sve