Datum zadnje izmjene: 10. 03. 2024.


MonaLisa TouchTM, novi metod s jedinstvenim konceptom obnavljanja tkiva vulvo-vaginalnog područja, dostupan je u Poliklinici Harni!

Kao i svi drugi organi, ženski spolni organi nisu imuni spram zuba vremena, posebno tijekom menopauze. Genitalni sustav je osobito pogođen padom razine estrogena. Oko 50% svih postmenopauzalnih žena žali se na simptome genitalne atrofije koji snažno utječu na seksualno iskustvo i kvalitetu života.

Inovativni sustav SmartXide2, CO2 laserski sistem proizveden posebno u svrhu V2LR (Vulvo-Vaginalne Laserske Rejuvenacije) djelujući na novom polju medicine i laserskog preoblikovanja vulvo-vaginalnog područja, sveobuhvatno rješenje za sve žene koje ne žele trpiti neželjene učinke medikamentozne terapije.

Vaginalna atrofija je vrlo često stanje, osobito kod žena u menopauzi. Vulvovaginalno područje vrlo je osjetljivo na pad estrogena, s brojnim posljediacama koje izravno utječu na kvalitet života žene:

 

  • slabost i gubitak elastičnosti vaginalne mukoze,
  • suhoća,
  • svrbež i pečenje,
  • bolnost prilikom spolnog odnosa.


Ovi problemi često se ignoriraju kako od strane pacijentica, tako i od strane liječnika, etiketirajući ih kao neželjene pojave prirodnog procesa starenja.

Pored toga, mnogobrojne su sumnje i nesigurnost u pogledu tradicionalnog liječenja (kirurški i/ili farmakološki postupci), za koje se smatra da su preinvazivni ili imaju prevelike rizike ili prevelike neželjene učinke.

DEKA je uvela prvi laserski asistirani postupak za sigurno i učinkovito liječenje vaginalne atrofije: MonaLisa TouchTM. Zahvaljujući nježnom učinku i inovativnoj frakcionalnoj primjeni CO2 lasera, vaginalno tkivo se učinkovito pomlađuje i prirodno obnavlja u terapijskom i ne samo estetskom liječenju. Obnavljanjem tkiva, vaginalna mukoza vraća funkcionalnost i oporavljaju se funkcije:

  • vlaženja,
  • prehrane tkiva,
  • tonusa,
  • osjetljivosti.


Novi metod koristi inovativni SmartXide2 sistem, pri čemu HiScan V2LR, sustav osigurava optimalno izvođenje ovog postupka uporabom CO2 laser i PSD® tehnologije ('Pulse Shape Design'), koji omogućuje uporabu laserskih pulseva, specifično oblikovanih za ovu vrstu laserske primjene.
dr. Vesna Harni

Povezane teme

  Novosti - Sve