Datum zadnje izmjene: 11. 04. 2024.


"Quest Focus Diagnostics division" je objavio da će američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) omogućiti upotrebu testa "Simplexa", izravnog molekularnog testiranja herpes simplex virusa (HSV) tipa 1 i 2 preko genitalnog obriska. FDA je uklonio "Simplexa" HSV 1 i 2 test u ožujku 2014. za korištenje kod likvora od pacijenata za koje se sumnja da imaju infekciju središnjeg živčanog sustava s HSV.

"S obzirom da je gotovo jedan od šest odraslih zaražen genitalnim herpesom, pouzdana i brza dijagnoza je ključ za liječenje bolesnika. Dodatna potvrda genitalnim obriskom značajno pomaže kod kliničkog pregleda kao pomoć u dijagnosticiranju infekcije s jednim ili oba herpes simplex virusa " rekla je u priopćenju Dr. Michelle Tabb, potpredsjednik za istraživanje i razvoj za Focus dijagnostiku.

"Simplexa" HSV 1 i 2 test se radi na "3M Integrated Cycler". Otkriva DNA ili RNA virusa, bakterija i drugih analita pružajući rezultate testa u oko sat vremena, navodi se u priopćenju tvrtke. "Kategoriziran kao umjereno složen, test se može izvesti u nekim liječničkim ambulantama, bolnicama te zdravstvenim ustanovama, istaknuli su.Tvrtka je izjavila da je "Simplexa" HSV 1 i 2 pokazala "dobre rezultate" u kliničkim studijama. Prezentirati će podatke na godišnjem sastanku Društva za molekularnu patologiju u studenom u Austinu, Texas.


 

Heartwire, 2015


Poliklinika Harni

Povezane teme

  Novosti - Sve