Datum zadnje izmjene: 07. 08. 2021.

Klinika Mayo u Rochesteru u Minnesoti i ove je godine rangirana kao najbolja ginekološka klinika, prema izvješću 'US News and World Report', koja je danas objavila svoju godišnju ljestvicu.

Prvih pet bolnica za ginekologiju bile su iste, i u istom redoslijedu kao prethodne godine. I ove godine na drugom mjestu je Memorial Sloan Kettering Cancer Center, u New Yorku, a slijedi ga Cleveland Clinic, u Clevelandu, Ohio, Brigham i Ženska bolnica, u Bostonu, Massachusettsu, i MD Anderson Cancer Center Sveučilišta u Teksasu, u Houston, Teksas.

Top 10 zaokružili su (6) bolnica Inova Fairfax, Falls Church, Virginia; (7) Sveučilište u Alabami u bolnici Birmingham; (8) Bolnica Johns Hopkins, Baltimore, Maryland; i Opće bolnice Massachusetts u Bostonu i Stanford Health Care –Stanford Hospital u Palo Altu u Kaliforniji, koje su se izjednačile na devetom mjestu.

US News je usporedio više od 4750 medicinskih centara diljem zemlje u 15 specijalnosti. Od toga je 531 priznato kao najbolje regionalne bolnice na temelju njihovog snažnog učinka u više područja skrbi.

U 12 specijalnosti, uključujući ginekologiju, ljestvice se određuju analizom na temelju podataka koja kombinira mjere uspješnosti u strukturi, procesu i ishodima. Ljestvice u tri druge specijalnosti - oftalmologiji, psihijatriji i reumatologiji - oslanjaju se samo na mišljenje stručnjaka, prema izvješću metodologije US News.

Klinika Mayo ponovno proglašena najboljom američkom klinikom za ginekologiju

Klinika Mayo opet je bila ne. 1 na počasnoj listi, ljestvici koju drži 6 godina zaredom, navodi se u priopćenju za javnost.

U ostalim vrhunskim specijalitetima MD Anderson Cancer Center Sveučilišta u Teksasu zauzeo je br. 1 kod raka; klinika Cleveland nije br. 1 u kardiologiji i kirurgiji srca; i Bolnica za specijalnu kirurgiju u New Yorku je br. 1 u ortopediji.

 

 

US News and World Report, 2021.

 

 

dr. Vesna Harni

Povezane teme

  Novosti - Sve