Ginekološka poliklinika dr. Vesna Harni

Poliklinika Harni je privatna zdravstvena ustanova, utemeljena koncem 1998. godine. Nalazi se na veoma pristupačnoj lokaciji na križanju Maksimirske i Bukovačke ulice, na samom ulazu u centar Zagreba. Maksimir je zbog svog položaja oduvijek utjecao na lice Zagreba, a novi stambeno-poslovni objekt na križanju Maksimirske i Bukovačke nastavlja pozitivnu tradiciju modernog arhitekturnog razvoja grada. Obilje zelenila u neposrednoj blizini Maksimirske šume i perivoja uz istovremenu blizinu centra grada spojeno je s odličnom dostupnosti javnog gradskog prijevoza.

Poliklinika Harni je organizirana kao dijagnostičko-terapijska ustanova koja većinu dijagnostičkih postupaka i liječenja rješava ambulantno, tijekom jednog dana.

Temeljna djelatnosti Poliklinike je zaštita zdravlja žene tijekom cijelog životnog razdoblja. Osim udobnog prostora i opremljenosti vrhunskim aparatima najvažniji dio brige za zdravlje pacijenata u Poliklinici obavlja stručno osoblje, koje stalnim unapređenjem svojih usluga svakodnevno nastoji opravdati zadobiveno povjerenje, te biti i ostati prvo odredište u prevenciji i liječenju ginekoloških oboljenja. Osnovne značajke našeg rada su najmodernija tehnologija, visoka kvaliteta usluge, kontinuirano usavršavanje i certificiranje liječnika i uvođenje modernih tehnologija, stalna briga za pacijente te prilagođavanje individualnim željama i potrebama. U središtu svih zbivanja je ipak kontakt između liječnika i pacijenta, pri kojem su povjerenje i podrška pacijentu uz psihoginekološki pristup esencijalni u savladavanju kako banalnih  problema, tako i ozbiljnih zdravstvenih tegoba i stanja.

U sklopu ginekološke dijagnostike i terapije pored malih ginekoloških zahvata (punkcija, incizicija i ekstirpacija ciste/apscesa, kiretaža) izvode se najmoderniji poštedni zahvati iz oblasti laserske i dijatermijske kirurgije, kao što su neinvazivna vulvo-vaginalna laserska i regeneracija matičnim stanicama, laserske operacije tipa labioplastike i perineoplastike i LETZ postupci biopsije, ekscizije i konizacije.
 

Ginekološka poliklinika dr. Vesna Harni

Poliklinika Harni slijedi najsuvremenija dostignuća i u porodništvu i prva je zdravstvena ustanova certificirana od strane Fetal Medicine Foundation London za obavljanje ultrazvučnog probira na kromosomopatije (FMF Centre ID 7654) u Hrvatskoj.

Brzi razvitak novih tehnologija i nagomilavanje znanstvenih spoznaja uz nezaobilaznu činjenicu da se ginekologijom bavi i sve veći broj žena, zasigurno su pridonijeli snažnim promjenama koje gotovo svakodnevno zahvaćaju ovo područje, a koje se uspješno primjenjuje u Poliklinici Harni:

  • Napredovanjem kolposkopije i poštedne kirurgije te uporabom dijatermijske omčice (LETZ), klasična konizacija je postala rezervna opcija i koristi se tek kod očigledne sumnje na mikroinvazivni karcinom vrata maternice.
  • Razvitak vulvoskopije omogućio je identifikaciju vulvarnih dermatoza i izdvojio je lihen sklerozus vulve iz skupine obligatnih prekanceroza koje zahtijevaju opsežne kirurške intervencije.
  • U liječenju vulvarnih dermatoza koristi se medikamentozna i poštedna terapija na prvom mjestu.
  • Uvodi se lokalna terapija botoksom u liječenju vulvodinije.
  • Hormonska spirala tijekom prijelaznog razdoblja drastično je smanjila učestalost kiretaža i histerektomija zbog neuzastavljivih materničnih krvarenja.
  • Menopauzalne tegobe uspješno prevladavamo načinom života, promjenama u prehrani, koristimo fitoterapiju, hormonsku terapiju i psihofarmake gdje je to potrebno.
  • Kombiniranim probirom i neinvazivnim prenatalnim testovima točno se postavlja dijagnoza kromosomopatija. Svi liječnici Poliklinike Harni prošli su propisanu teorijsku i praktičnu obuku, a Dr. Vesna Harni prva je licencirana liječnica za obavljanje ovog probira (FMF Accredited Sonographers) u RH. 
  • Najsuvremeniji 5D ultrazvuk uvodi tehnologiju koja omogućuje prikaze fetusa iz svih kutova, koji nisu uvijek dostupni standardnim pregledom, a dr Vesna Harni je i jedini zvanični, certificirani trener 3D/4D i 5D ultrazvučnih tehnika u Hrvatskoj, autorizirana od strane tvrtke Samsung. Ova suradnja je omogućila da Poliklinika Harni postane i prva zdravstvena ustanova s 5D ultrazvučnom tehnologijom u jugoistočnoj Europi.

Uporedo s jačanjem medicinskog kredibiliteta u dijagnostici, praćenju i liječenju ginekoloških stanja i bolesti, liječnici i osoblje Poliklinika Harni uvelike pridonose i jačanju svijesti o potrebi osobnog angažmana u zaštiti, njezi i primjeni odgovarajućih preparata i postupaka za očuvanje integriteta zdrave kože u intimnom području. Starenje kože i promjene u razini estrogena uzrokuju brojne smetnje koje utječu na kvalitetu svakodnevnog života žene.

Poliklinika Harni je i prva zdravstvena ustanova u Hrvatskoj koja je započela brigu o ovim tegobama uporabom suvremene i moćne laserske tehnologije.

Dr. Vesna Harni

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Ph-slide4
Ph-slide18
Naslovna
Vizitka
Onkologija
Adresa
Cekaona
Ultrazvuk