Ginekološka poliklinika dr. Vesna Harni

Poliklinika Harni je privatna zdravstvena ustanova, utemeljena koncem 1998. godine. Nalazi se na veoma pristupačnoj lokaciji na križanju Maksimirske i Bukovačke ulice, na samom ulazu u centar Zagreba. Maksimir je zbog svog položaja oduvijek utjecao na lice Zagreba, a novi stambeno-poslovni objekt na križanju Maksimirske i Bukovačke nastavlja pozitivnu tradiciju modernog arhitekturnog razvoja grada. Obilje zelenila u neposrednoj blizini Maksimirske šume i perivoja uz istovremenu blizinu centra grada spojeno je s odličnom dostupnosti javnog gradskog prijevoza.

Poliklinika Harni je organizirana kao ekspertna dijagnostičko-terapijska ustanova na sekundarnoj razini zdravstvene skrbi i centar za estetsku i rekonstruktivnu kirurgiju donjeg ženskog genitalnog trakta. Većina dijagnostičkih i terapijskih postupaka rješava se ambulantno, tijekom jednog dana.

Temeljna djelatnosti Poliklinike je zaštita zdravlja žene tijekom cijelog životnog razdoblja. Osim udobnog prostora i opremljenosti vrhunskim aparatima najvažniji dio brige za zdravlje pacijenata u Poliklinici obavlja stručno osoblje, koje stalnim usavršavanjem svojih usluga svakodnevno nastoji opravdati zadobiveno povjerenje, te biti i ostati prvo odredište u prevenciji i liječenju ginekoloških oboljenja. Osnovne značajke našeg rada su najmodernija tehnologija, visoka kvaliteta usluge, kontinuirano usavršavanje i certificiranje liječnika i uvođenje modernih tehnologija, stalna briga za pacijente te prilagođavanje individualnim željama i potrebama. U središtu svih zbivanja je ipak kontakt između liječnika i pacijenta, pri kojem su povjerenje i podrška pacijentu uz psihoginekološki pristup esencijalni u savladavanju kako banalnih  problema, tako i ozbiljnih zdravstvenih tegoba i stanja.

U sklopu ginekološke dijagnostike i terapije pored malih ginekoloških zahvata (punkcija, incizicija i ekstirpacija ciste/apscesa, polipa, kiretaža) izvode se ekspertna kolposkopija i vulvoskopija, poštedni zahvati laserskom i dijatermijskom kirurgijom u liječenju premalignih bolesti cerviksa, vagine i vulve kao i vulvarnih dermatoza (vulvarni lihen),  neinvazivna vulvo-vaginalna laserska fototerapija u rejuvenaciji donjeg ginekološkog trakta, liječenju urogenitalne atrofije i inkontinencije, uporaba matičnih stanica, liječenje vulvodinije botoksom i  laserske estetske i rekonstruktivne operacije labioplastike, vaginoplastike i perineoplastike.
 

Ginekološka poliklinika dr. Vesna Harni

Poliklinika Harni slijedi najsuvremenija dostignuća i u porodništvu i prva je zdravstvena ustanova certificirana od strane Fetal Medicine Foundation London za obavljanje ultrazvučnog probira na kromosomopatije (FMF Centre ID 7654) u Hrvatskoj.

Brzi razvitak novih tehnologija i nagomilavanje znanstvenih spoznaja uz nezaobilaznu činjenicu da se ginekologijom bavi i sve veći broj žena, zasigurno su pridonijeli snažnim promjenama koje gotovo svakodnevno zahvaćaju ovo područje, a koje se uspješno primjenjuje u Poliklinici Harni:

  • Napredovanjem kolposkopije i poštedne kirurgije te uporabom dijatermijske omčice (LETZ), klasična biopsija Tischlerovim klještima i konizacija postale su rezervna opcija i koriste se tek kod očigledne sumnje na mikroinvazivni karcinom vrata maternice.
  • Razvitak vulvoskopije omogućio je identifikaciju vulvarnih dermatoza i distancirao je lihen sklerozus vulve iz skupine obligatnih prekanceroza koje zahtijevaju opsežne kirurške intervencije.
  • U liječenju vulvarnih dermatoza koristi se medikamentozna i laserska fototerapija vulve.
  • Uvedena je lokalna terapija botoksom u liječenju vulvodinije (intravaginalna aplikacija botoksa po trigger točkama).
  • Hormonska spirala tijekom prijelaznog razdoblja drastično je smanjila učestalost kiretaža i histerektomija zbog neuzastavljivih materničnih krvarenja.
  • Menopauzalne tegobe uspješno prevladavamo načinom života, promjenama u prehrani, koristimo fitoterapiju, hormonsku terapiju i psihofarmake gdje je to potrebno.
  • Kombiniranim probirom i neinvazivnim prenatalnim testovima točno se postavlja dijagnoza kromosomopatija. Svi liječnici Poliklinike Harni prošli su propisanu teorijsku i praktičnu obuku, a Dr. Vesna Harni prva je licencirana liječnica za obavljanje ovog probira (FMF Accredited Sonographers) u RH. 
  • Najsuvremeniji 5D/AI ultrazvuk uvodi tehnologiju koja koristi umjetnu inteligenciju (AI) i omogućuje prikaze fetusa iz svih kutova, koji nisu uvijek dostupni standardnim pregledom, a dr Vesna Harni je i jedini zvanični, certificirani trener 3D/4D i 5D ultrazvučnih tehnika u Hrvatskoj, autorizirana od strane tvrtke Samsung. Ova suradnja je omogućila da Poliklinika Harni postane i prva zdravstvena ustanova s 5D/AI ultrazvučnom tehnologijom u jugoistočnoj Europi.

Uporedo s jačanjem medicinskog kredibiliteta u dijagnostici, praćenju i liječenju ginekoloških stanja i bolesti, liječnici i osoblje Poliklinika Harni uvelike pridonose i jačanju svijesti o potrebi osobnog angažmana u zaštiti, njezi i primjeni odgovarajućih preparata i postupaka za očuvanje integriteta zdrave kože u intimnom području. Starenje kože i promjene u razini estrogena i količini tkivne tekućine uzrokuju brojne smetnje koje utječu na kvalitetu svakodnevnog života žene.

Poliklinika Harni je i prva zdravstvena ustanova u Hrvatskoj koja je započela brigu o ovim tegobama uporabom suvremene i moćne laserske tehnologije.Dr. Vesna Harni

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Ph-slide4
Ph-slide18
Naslovna
Vizitka
Onkologija
Adresa
Cekaona
Ultrazvuk