Datum zadnje izmjene: 04. 04. 2024.

DuoGlide s laserskom robotikom

Laserski sustav DUOGlide je opremljen cijelim nizom novih sustava za skeniranje, optimiziranih u obliku, težini i veličini za maksimalno ugodno rukovanje i postizanje optimalnih rezultata.

Sustav za skeniranje dizajniran za liječenje urogenitalnog sindroma u menopauzi omogućuje prijenos energije frakcioniranog CO2 lasera na stijenke vagine, učinkovito stimulirajući regeneraciju tkiva za nenadmašne rezultate. Ovaj sustav skeniranja može se koristiti s različitim vrstama sondi, tako i za liječenje promjena na vaginalnim stijenkama što ga čini prilagodljivim potrebama svih pacijentica. Dostupnost različitih vrsta sondi za rješavanje specifičnih kliničkih i/ili anatomskih potreba pojedinih pacijenata omogućuje maksimalnu prilagodljivost pacijentu.

Ekskluzivna tehnologija laserskog pulsa i dostupnost novih ergonomskih skenera kao i uporaba umjetne inteligencije omogućile su kreiranje dviju robotskih ruku koje najbolje odgovaraju karakteristikama tretiranih područja čine ovaj sustav iznimno naprednim, kako u ginekologiji tako i u dermatologiji.

ColpoScan – laserska robotska ruka u liječenju ginekoloških lezija

ColpoScan robotska ruka za ablaciju benignih i preinvazivnih lezija

ColpoScan je laserska robotska ruka s umjetnom inteligencijom koja kombinira sustav za skeniranje i mikronastavak, i tako proširuje aplikacije suvremenog laserskog sustava DuoGlide na izvođenje laserski potpomognute kolposkopske mikrokirurgije.

Značajke ovog kompaktnog sustava, kompatibilnog sa svim stereokolposkopima, čine ovaj instrument zlatnim standardom za iznimno precizne, sigurne, ponovljive i brze tretmane u liječenju benignih i preinvazivnih lezija cerviksa, vagine i vulve.

Ekskluzivni joystick s mikroprekidačem omogućuje:

  • Rotaciju skeniranih figura (korak po korak i brzo).
  • Regulaciju veličine skeniranja.
  • Uključivanje i isključivanje skeniranja.
  • Modifikaciju oblika skeniranja.
  • Pritiskom na joystick otvara se izbornik za postavljanje i centriranje laserske zrake na četiri osi.

Umjetna inteligencija Easy Control upravlja svim funkcijama sustava dok se područje koje treba tretirati promatra kroz kolposkop.

Mehanička regulacija radnog područja za precizno ograničavanje laserske zrake unutar operativnog polja. Mikro / µ-integrirani skener osigurava ultra brzu lasersku zraku (100 milijunti dio sekunde), a oblik skeniranja je visoke preciznosti, za rezanje tkiva i ablaciju.

ColpoScan – laserska robotska ruka u liječenju ginekoloških lezija

Jednostavno fokusiranje omogućuje zoom s potpunom HOLO tehnologijom (holografska leća i zrcala visoke refleksije), sustav fokusiranja/defokusiranja s jednim prstenom i spremanjem žarišne točke uz savršenu korespondenciju između svjetla vodiča i CO2 lasera.

Tehnologija PSD (Pulse Shape Design) omogućuje maksimalnu učinkovitost, preciznost i potpunu kontrolu i odabir između različitih modaliteta impulsa kako bi se moglo upravljati dubinom isparavanja i toplinskim učinkom: S-Pulse, D-Pulse, H-Pulse, U-Pulse, CW. Mijenjanjem modaliteta impulsa na dotičnom području dobivaju se različiti učinci ablacije i stimulacije kako bi se zadovoljile različite kliničke potrebe.

Poliklinika Harni je sukladno ranijim proaktivnim razmišljanjima, prva ustanova u jugoistočnoj Europi koja je uvela DuoGlide i lasersku robotiku s umjetnom inteligencijom u svakodnevnu praksu, u smislu prevencije i poboljšanja intimnog zdravlja žena, kao i terapije benignih i preinvazivnih promjena na cerviksu, vagini i vulvi.

 

Dr. Vesna Harni

Povezane teme

  Novosti - Sve